Recept elkészítése:
Bécsi karikafánk recept
Hozzávalók:
45 dkg liszt,
1 teáskanál cukor,
15 g élesztő,
0,25 l tej,
1 teáskanál só,
50 g vaj, vagy margarin,
1 tojás.
Elkészítés:
100 g lisztet a cukorral, élesztővel és a fellangyosított tejjel felfuttatni, a tojást alaposan elkeverni benne és a többi anyaggal, jól kidagasztani, megkeleszteni. A 16 db-ra osztott és gömbölyített tészta közepét ujjunkkal kilyukasztjuk, és karikára formáljuk, kelesztjük, és forró olajban megsütjük. Egy papírzacskóba 100 g kristálycukrot és 1 teáskanál fahéjat mérünk, összerázzuk, és az olajtól lecsöpögtetett, még meleg fánkokat jól megforgatjuk benne. Melegen tálaljuk.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges