Bécsi gyűrűfánk recept

Recept elkészítése:

Bécsi gyűrűfánk recept

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztő,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez,
A tálaláshoz:
2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

Elkészítés:

      1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a fonatot gyűrűformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyűrűket. Bő, forró olajban először az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük. A rummal ízesített sárgabaracklekvárral tálaljuk oly módon, hogy a baracklekvárt a tésztagyűrűk közepébe öntjük. Ez a fánk csak frissen, forrón jó!

Elkészítés ideje: 100perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: