Bajor fánk recept

Bajor fánk recept

Hozzávalók:
Vaj 3 dkg,
tojás 1 db,
tojássárgája 3 db,
cukor 3 dkg,
só 1 késh.,
rum 1 kk.,
élesztő 3 dkg,
tej 1 dl,
liszt 90 dkg,
tej 3.5 dl.

Elkészítés:

      Három dkg vajat, 1 egész tojást, 3 dkg cukrot és 3 tojás sárgáját pici sóval habosra keverünk. Azután teszünk bele egy kk. rumot, 3 dkg tejben áztatott élesztőt, 90 dkg lisztet és annyi tejet, hogy kemény tészta legyen. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. Kelés után úgy járunk el vele, mint a fánkkal, azzal a különbséggel, hogy zsírba tevéskor két ujjunkkal a közepén lyukat készítünk, és a tálaláskor a lyukba tetszés szerinti ízt teszünk.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra