Apáca fánk recept

Recept elkészítése:

Apáca fánk recept

Hozzávalók:
5 dl tej,
50 dkg liszt,
4 tojás,
só,
3 evőkanál porcukor,
1 teáskanál kakaó,
2 evőkanál baracklekvár,
vaj,
olaj.

Elkészítés:

      A tejben a lisztet 1 evőkanál cukorral addig főzzük, míg az edény falától elválik. Kevergetve, langyosra hűtjük, és a felvert tojássárgákat apránként hozzákeverjük. A masszából 2 evőkanál segítségével gombócokat formázunk és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A kisült fánkokat kivajazott jénaiba tesszük, majd kakaós porcukorral meghintjük. Kemény tojáshabot verünk, baracklekvárral ízesítjük, és a fánkok tetejére halmozzuk. Forró sütőben, kis lángon 5-10 perc alatt megkeményedik a hab.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: