Ananászfánk recept

Ananászfánk recept

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt,
1 zacskó szárított élesztő,
2 evőkanál porcukor,
2,5 dl tej,
2 egész tojás,
1 evőkanál rum,
csipetnyi só,
8-10 karika ananászbefőtt,
kevés ananászlé,
1 dl eperdzsem (vagy ananászdzsem),
a sütéshez 3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A tojásokat simára keverjük az élesztővel, a porcukorral, a rummal, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Sóval ízesítjük, és két órán keresztül pihentetjük. Közben az eperdzsemet 3 evőkanál ananászlével simára keverjük. A lecsöpögtetett ananászkarikákat, először kevés lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalán megsütjük. Papírtörülközőre téve a felesleges olajat lecsurgatjuk, és a felforrósított ananászos eperdzsemmel kínáljuk.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra