Almás fánkocskák 1. recept

Recept elkészítése:

Almás fánkocskák 1. recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
50 dkg jonatán alma,
15 dkg cukor,
5 dl tej,
8 dkg mazsola,
7 dkg cukrozott citromhéj,
2 dkg élesztő,
1 zacskó vaníliás cukor,
fahéj,
só.

Elkészítés:

      A lisztet összekeverjük a tejben feloldott élesztővel, a cukorral, a vaníliás cukorral. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Az almát félbe vágjuk, felkockázzuk. Az almát, a mazsolát és a citromhéjat a tésztába keverjük. Egy órát kelesztjük. Bő, forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk az almás tésztát. A maradék cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és a kisült fánkokat beleforgatjuk. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: