Kókuszfagylalt recept

Kókuszfagylalt recept

Hozzávalók:
5 dl tej,
4 evőkanál kókuszreszelék,
13-15 dkg porcukor,
1 teáskanál étkezési búzakeményítő,
1 evőkanál rum,
fél citrom leve,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi főzés után a búzakeményítővel simára kevert 0,5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé besűrítjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön. (Ha van időnk, tegyük be a hűtőszekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.

Elkészítés ideje: 20perc + fagyasztás

The Mountain - 3D pólók