Sajtleves recept

 Sajtleves recept

Hozzávalók:
5 dkg vaj,
2 dkg liszt,
10 dkg sajt,
1 dl tejföl,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

      A vajból a liszttel nagyon világos rántást készítünk, és másfél liter vízzel felengedve, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. 5 percig lassú tűzön forraljuk. A levesestálba, a tejfölt folyamatosan keverve szűrjük rá a levest. Külön tányérban adjuk hozzá a lereszelt sajtot, hogy mindenki ízlés szerint tegyen a levesébe. Ha sűrűbben akarjuk tálalni a sajtlevest, a tányérunkba egy marék, darabokra tördelt, sós vízben kifőtt spagettit is tehetünk.

Elkészítés ideje: 10 perc

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!