Zöldbabfőzelék egészségesen recept

Zöldbabfőzelék egészségesen recept

70 dg sárga hüvelyű zsenge zöldbabot mossunk meg, majd mindkét oldalán szálkátlanítsuk (kacsozzuk le). Ezután ferdén metéljük 1–1,5 centiméteres darabokra. Féldiónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldbabot, és dinszteljük még pár percig. Utána engedjük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, adjunk hozzá 1 kávéskanál sót, reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, és fedő alatt főzzük kb. fél óráig, amíg megpuhul. (Az ínyencek friss tárkonylevelet is tehetnek bele, ettől pikánsabb lesz az íze.) Végül a Zöldborsófőzeléknél leírt módon rántsuk be, de petrezselymet ne tegyünk a rántásba. Télen a konzervált zöldbabot öntsük a dinsztelt vöröshagymára, egészítsük ki a levét annyi vízzel, hogy a babot félig ellepje, reszeljük rá a fokhagymát, és rántsuk be. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis sót is. Érdekes, hogy Nyugat–Európában szinte kizárólag a zöld hüvelyű babfajtákat termesztik, nálunk viszont mindenki a sárga hüvelyűt keresi.

The Mountain - 3D pólók