Pirított zsemlekocka egészségesen recept

file/images/egeszseg/egeszseg.jpg
Recept elkészítése:

1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evőkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelő felett pirítsuk világospirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Levesbe adagolva, frissen tálaljuk. Ügyeljünk arra, hogy a zsemlekockát közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a levesre, mert hamar elázik. Amennyiben nem várható az azonnali fogyasztás, akkor kis tányérokra adagolva tálaljuk a leves mellé. Szükség esetén fehér kenyeret is használhatunk, de a héját vágjuk le. Hízásra hajlamosak ne olajban, hanem grillsütőbe helyezve, szárazon süssék a zsemlekockát. Ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert hamar megég. Az egyenletes pirulás érdekében forgassuk át a kockákat.

Receptek kategória: