Kirántott vöröshagyma egészségesen recept

Kirántott vöröshagyma egészségesen recept

4 közepes méretű vöröshagymát tisztítsunk meg, és keresztben vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre. Az egyes szeleteket szedjük szét, és a külső hagymakarikákat forgassuk meg lisztben. Utána verjünk fel 3 egész tojást, és mártsuk bele a lisztes karikákat. Végül forgassuk meg zsemlemorzsában és bő, forró olajban, közepes tűzön süssük aranysárgára. Kevés sóval megszórva, melegen, feltétként tálaljuk. Tartármártással leöntve, és párolt rizzsel fogyasztva érvényesül leginkább az íze. A megtisztított vöröshagymát közvetlenül sütés előtt vágjuk fel, mert az állás során levet enged, és nem tapad már rá a panír. A kisebb hagymadarabokat egy jól záródó befőttesüvegbe rakva tegyük hűtőszekrénybe, és egyéb készítményekhez használjuk el. Ennél a zöldségfélénél könnyen előfordulhat, hogy a kis tömege miatt túlsózzuk. Ez a kellemetlenség azonban könnyen elkerülhető, ha nem a frissensültet sózzuk, hanem a tojást. A szükséges sómennyiség: tojásonként egy csipetnyi.

The Mountain - 3D pólók