Kirántott karalábé egészségesen recept

Kirántott karalábé egészségesen recept

70 dg zsenge karalábét hámozzunk meg, majd megmosva vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre. Tegyük egy zománcozott edénybe, és főzzük puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert szétesik. Verjünk fel 3 egész tojást, és a karalábészeleteket forgassuk előbb lisztbe, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába. (A tojásba mártogatást itt is villával végezzük. Ellenkező esetben rengeteg liszt és zsemlemorzsa tapad a ragacsos ujjainkhoz, amivel nem tudunk mit kezdeni.) Ezt követően mindkét oldalát bő, forró olajban, közepes tűzön, fedő nélkül süssük világospirosra. Megsózva, melegen, párolt rizzsel, rizibizivel, hasábburgonyával vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk. Még finomabb és kiadósabb lesz, ha tartármártást vagy tejfölös uborkasalátát is adunk hozzá. A kész frissensültet ne takarjuk le, mert a kipárolgó gőztől átgyöngül, és nem lesz olyan ropogós. Ha valakit zavar a sószemcsék látványa, az a sót ne a frissensültre szórja, hanem keverje bele a tojásba. Ez a módszer azért is előnyösebb mert így kisebb a valószínűsége annak, hogy túlsózzuk a kirántott zöldségféléket. A nyers zöldséget azonban soha ne sózzuk, mert ettől kifolyik a leve, és ízetlenné válik. A visszamaradó tojást ne dobjuk ki, hanem kevés liszttel összekeverve, majd sóval, őrölt borssal, vagy Vegetával ízesítve kisebb adagokban öntsük a serpenyőbe, és süssük meg.

The Mountain - 3D pólók