Zsemlés véreshurka 5. recept
Hozzávalók:
70 dkg fejhús,
30 dkg toka,
4 zsemle,
30 dkg hagyma,
1 liter vér,
15 dkg zsír,
5 dkg só,
1 dkg őrölt bors,
1 ek majoránna.
Elkészítés:
A fejhúst és a tokát sós vízben megfőzöm. A szalonnát félpuhán apró kockákra vágom. A fejhúst ledarálom. A zsemléket apró kockára vágom és megpirítom. Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom. Az eddigieket összekeverem a vérrel, sózom, fűszerezem, majd kevés abalevet hozzáadva lazán a bélbe töltöm. 90 fokos abalében kb. háromnegyed óra hosszat abálom. Onnét kivéve hideg vízbe teszem, majd leszikkasztom. Tepsit kizsírozok, és abban a hurkák mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Párolt káposztával, tört krumplival tálalom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges