Zsemlés véreshurka 2. recept

Recept elkészítése:

Zsemlés véreshurka 2. recept

Hozzávalók:
1 kg tarja,
1,5 liter vér,
50 dkg toka,
10 zsemle,
25 dkg hagyma,
20 dkg zsír,
3 dkg paprika,
2 dkg őrölt bors,
1 kávéskanál majoranna,
2 g őrölt kömény,
só.

Elkészítés:

      A tarját és a tokát enyhén sós vízben puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát 10 dkg zsírban megpirítom. A zsemlét apró kockára vágom, 10 dkg zsíron megpirítom ‚belekeverem a vérbe. A lehűlt húsfélét nagylyukú húsdarálón ledarálom. Az egészet, a fűszerek hozzáadásával, sózva összekeverem ‚hurkabélbe töltöm. 90 fokos vízben 30 percig főzöm. Sütve fogyasztható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: