Recept elkészítése:
Zsemlés véreshurka 1. recept
Hozzávalók:
1 kg tüdő,
1 liter vér,
1 kg toka,
10 zsemle,
15 dkg hagyma,
2 dkg őrölt bors,
1 dkg őrölt kömény,
só.
Elkészítés:
A tokaszalonnát és a tüdőt puhára főzöm, majd kihűlés után a húst ledarálom, a szalonnát pedig apró kockákra vágom. A zsemlét kis kockára vágom ‚elkeverem a vérrel. Az apróra vágott hagymát világossárgára pirítom. Hozzáadom a fűszereket, összedagasztom, szükség szerint abalével hígítom. Betöltöm a hurkabélbe, majd 90 fokos vízben 40 percig főzöm. Sütve kínálom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges