Zsemlés-májas recept

Recept elkészítése:

Zsemlés-májas recept

Hozzávalók:
1 kg toka,
1 kg máj,
80 dkg véres apróhús,
20 dkg zsír,
8 zsemle,
30 dkg hagyma,
fél liter tej,
1 g őrölt szegfűbors,
2 dkg őrölt bors,
1 ek majoránna,
só.

Elkészítés:

      A szalonnát és a húst sós vízben puhára főzöm, a májat apró lyukú tárcsán ledarálom. Mikor a húsok puhára főttek, ledarálom, és hűlni hagyom. Az apró kockára vágott zsemlét tejben megáztatom. A tisztított hagymát apró kockákra vágom, és a zsíron üvegesre fonnyasztom, majd az egészet alaposan összedolgozom a sóval és a fűszerekkel. Szükség szerint kevés abalével hígítom. Betöltöm a bélbe, végeit elkötöm. A 90 fokos abalében 30-35 percig főzöm. Onnét kiemelve lehűtöm. Sütve fogyasztandó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: