Zsemlés hurka recept

Recept elkészítése:

Zsemlés hurka recept

Hozzávalók:
8 zsemle,
40 dkg fodorháj,
1 tüdő,
1 lép,
2 fej hagyma,
10 dkg zsír,
1 kk törött bors 1 kk majoranna,
só.

Elkészítés:

      A tüdőt, a lépet, a kiáztatott fodorhájat sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, lehűtöm, ledarálom. A zsemléket kockára vágom, megpirítom, majd a zsírosabb forró abalével leforrázom. Miután megpuhult, hozzáadom a vért, a húsdarálmányokat, az aranysárgára pirított vöröshagymát, a sót, illetve a fűszereket. Alaposan összekeverem, majd a bélbe töltöm. 90 fokos abalében fél óráig főzöm. Onnét kiemelve leszűröm, leszikkasztom, és kizsírozott tepsibe téve szép pirosra sütöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: