Téliszalámi 2. recept

Recept elkészítése:

Téliszalámi 2. recept

Hozzávalók:
3 kg zsírféle,
7 kg lapocka, comb, száraz egyéb húsok,
25 dkg só,
5 dkg fehérbors,
1 dkg szegfűbors,
1 dkg salétrom,
1,5 dkg porcukor,
0,5 dkg szerecsendió,
1 dkg fokhagyma.

Elkészítés:

      A húsokat csíkokra vágom, a fűszerekkel együtt 12-es tárcsán ledarálom. Rövid fagyasztást követően 5-ös darálón újra ledarálom. Hideg helyen másnapig állni hagyom. Jó szorosan betöltöm a szalámibélbe, 2 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 3-4 hónapig eláll. Akkor jó, ha a bőrén fehér nemespenész réteg jelenik meg. Ezt 3-naponta lekefélni!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: