Magyar májas hurka recept

Magyar májas hurka recept

Hozzávalók:
1 kg 80 dkg csontos sertésfej,
1 sertésszív,
1 kg sertésmáj,
75 dkg nyesedék apróhús (a sertés részeinek bontásakor leeső apróhús),
25 dkg zsír,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg rizs,
15 dkg árpagyöngy,
1,5 dkg darált száraz cseresznyepaprika,
1 g őrölt szegfűbors,
1,5 dkg majoránna,
1 dkg törött fekete bors,
12-15 dkg só.

Elkészítés:

      A csontos fejet, az apróhúst és a szívet sós vízben puhára főzzük. A májat nyersen ledaráljuk. Ha a húsok megfőttek, kicsontozzuk, és szintén ledaráljuk. A megmosott rizst és árpagyöngyöt majdnem készre főzzük, ezután hideg vízzel leöblítjük. A megtisztított vöröshagymát a zsíron üvegesre fonnyasztjuk, végül az egészet alaposan összedolgozzuk a lisztfinomságúra őrölt fűszerekkel és a sóval. Szükség szerint 1-2 kanál húslével hígítjuk, ügyelve arra, hogy a massza közepesen lágy legyen. Az egyforma darabokra vágott, tisztított hurkabelet lazán betöltjük, és a már ismertetett módon megabáljuk. Hideg vízbe téve lehűtjük, majd lecsöpögtetés után hideg helyen tároljuk felhasználásig. Hűtőszekrény normál hűtőterében 6-8 napig áll el.

vissza a főoldalra