Kenőmájas 1. recept

Recept elkészítése:

Kenőmájas 1. recept

Hozzávalók:
1 kg máj,
1 kg toka,
1 tk törött bors,
1 ek jófajta házi paprika,
1 mk majoranna,
1 tk pástétomfűszer,
4-5 dkg só,
késhegynyi kakukkfű,
fél liter csontlé.

Elkészítés:

      A májat és a tokaszalonnát tíz percig abálom enyhén sós vízben. Onnét kivéve kétszer átdarálom, összekeverem a fűszerekkel, a húslevessel, valamint a sóval. Vastag hurkabélbe töltöm, majd elkötöm. 80 Celsius fokos vízben 1 órán keresztül főzöm. A léből kivéve, hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom. Másnap enyhe, hideg füstre teszem. Teához nagyon finom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: