Recept elkészítése:
Kenőmájas 1. recept
Hozzávalók:
1 kg máj,
1 kg toka,
1 tk törött bors,
1 ek jófajta házi paprika,
1 mk majoranna,
1 tk pástétomfűszer,
4-5 dkg só,
késhegynyi kakukkfű,
fél liter csontlé.
Elkészítés:
A májat és a tokaszalonnát tíz percig abálom enyhén sós vízben. Onnét kivéve kétszer átdarálom, összekeverem a fűszerekkel, a húslevessel, valamint a sóval. Vastag hurkabélbe töltöm, majd elkötöm. 80 Celsius fokos vízben 1 órán keresztül főzöm. A léből kivéve, hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom. Másnap enyhe, hideg füstre teszem. Teához nagyon finom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges