Házi májas 2. recept

Házi májas 2. recept

Hozzávalók (6 kg kész májashoz:
2,5 kg sertésmáj,
75 dkg tarja; 75 dkg tokaszalonna,
1,3 kg hasaalja- szalonna,
60 dkg félig olvasztott házi zsír,
3 fej vöröshagyma,
12 dkg só,
4 késhegynyi darált fehér bors,
1 késhegynyi darált gyömbér,
esetleg majoránna, ízlés szerint.

Elkészítés:

      A tokaszalonnát, tarját, hasaalja-szalonnát és májat megabáljuk (a májat hamarabb vegyük ki az abaléből). Abálás után a hasaalja-szalonnát kis kockákra vágjuk, a többit az aranysárgára pirított vöröshagymával finomra daráljuk. Mindezeket jól összekeverjük, hozzáadva a házi zsírt és a fűszereket, majd vastag sertésbélbe vagy marhabélbe töltjük, és kb. fél óra hosszat többször megforgatva abáljuk. Hideg vízben leöblítjük, 24 óra múlva enyhén füstöljük.

vissza a főoldalra