Házi májas 1. recept

Házi májas 1. recept

Elkészítés:

      Megabálunk 75 dkg tokaszalonnát, 75 dkg tarját, 1.3 kg hasaalja-szalonnát, 2.5 kg sertésmájat (a májat hamarabb vegyük ki). Ezután a szalonnát kis kockákra vágjuk, a többit 3 fej aprított, zsírban aranysárgára pirított vöröshagymával finomra daráljuk. Mindezeket jól elkeverve, hozzáadunk 60 dkg félig olvadt hájzsírt, 12 dkg sót, 4 kk. őrölt fehér borsot, 1 kk. őrölt gyömbért, esetleg majoránnát ízlés szerint, majd vastag sertésbélbe töltve, kb. 30 percig, többször forgatva abáljuk. Hideg vízzel öblítve, 1 nap múlva gyengén füstöljük.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!