Füves májpástétom recept

Füves májpástétom recept

Hozzávalók:
1 sertésmáj,
25 dkg szalonna,
5 dl tej,
1 zsemle,
1 egész tojás,
1 tojássárga,
1 teáskanálnyi pástétomfűszer,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A szalonnát a zsemlével együtt ledaráljuk, majd a tejben péppé főzzük. A nyers májat forrásban levő vízbe tesszük a máj fehéredéséig, majd kétszer ledaráljuk, és a már kihűlt tejes péphez adjuk. A masszába belekeverjük a fűszereket, a tojást és a mustárt, ezután jól összedolgozzuk. Vastagbélbe töltjük, szorosan elkötjük, és enyhén sózott gyöngyöző vízben 1 órán át, abáljuk. A léből kivéve hideg vízben kihűtjük, szikkasztjuk, végül hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom. 1 hétig eláll.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók