Erdélyi szalámi 3. recept

Recept elkészítése:

Erdélyi szalámi 3. recept

Hozzávalók:
5 kg közepesen sovány sertéslapocka,
2,5 dkg porcukor,
0,5 dkg fokhagyma,
1 g gyömbér,
3 g salétromsó,
5 dkg fehér bors,
15 dkg só.

Elkészítés:

      A húsról letisztítunk minden porcot, inat, hártyát és nagy lyukú darálón ledaráljuk. A fűszereket porrá törjük, a fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, majd késpengével szétnyomjuk. Ráöntünk 1 evőkanál vizet. A darált húsra szórjuk a fűszereket, és ráöntjük a fokhagymás levet. Jól összekeverjük, és vastagbélbe töltjük. Kisebb rudakat kötünk belőle, majd annyi vízben, amennyi ellepi, 1 órán keresztül abáljuk a gyöngyöző lében. A vízből kivéve lecsurgatjuk, tiszta, hideg vízben kihűtjük, majd szikkasztjuk (tiszta ruhára teregetve), és hideg füstre tesszük 3 napra. Száraz, hűvös helyen felakasztva tároljuk. Néhány hónapig tárolható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: