Bartek - féle szalámi 2. (fokhagyma nélküli változat) recept

Recept elkészítése:

Bartek - féle szalámi 2. (fokhagyma nélküli változat) recept

Hozzávalók:
6 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok,
4 kg zsírféle,
17 dkg só,
20 dkg paprika,
5 dkg erőspaprika.

Elkészítés:

      A húsokat csíkokra vágom, majd 10 - 12 - es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött ló-vékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a "márciusi" puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: