Bajor felvágott recept
Hozzávalók:
1 kg 75 dkg kövérkés sertéshús,
50 dkg szalonnabőrke,
1 dkg fokhagyma,
1 dkg őrölt fehér bors,
2 dkg édes paprika,
25 dkg szalonna,
fél dkg szegfűbors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A szalonnabőrkét sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kicsontozott húst is. Ha már mindkettő puha, a léből kivéve lecsöpögtetjük. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk (de nem daráljuk), a szikkadt húst és szalonnabőrkét pedig kis lyukú darálón ledaráljuk. A megtisztított, szétzúzott és péppé nyomott fokhagymát, a porrá tört fűszereket összekeverjük a darált húsokkal, a kockázott szalonnával és annyi abálólével, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk. Vastagbélbe közepes keménységűre töltjük, majd a maradék abálólében - amelyet szükség szerint felöntünk vízzel - a bél vastagságához mérten 2 és fél-3 órán keresztül abáljuk. Az abálóléből kivéve két deszka között nehezékkel préseljük, amíg teljesen ki nem hűlt. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és 8-10 napig tárolhatjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges