Bácskai hurka recept

Bácskai hurka recept

Hozzávalók (10 kg hurkához):
2,8 kg sertésmáj,
1 kg sertésfej,
1,4 kg marhabelsőség,
2 kg sertéshús,
1,4 kg sertésbőrke,
2 kg hasaalja- és tokaszalonna,
20 dkg salétromsós sókeverék,
2 dkg őrölt bors,
5 g majoránna,
2 g szegfűbors,
20 dkg vöröshagyma.

Elkészítés:

      A bőrkét, a húst, a fejet és a belsőséget megfőzzük. A májat és a szalonnát tíz percig forrázzuk, a vöröshagymát zsírban világossárgára pirítjuk. A szalonnát fél cm-es darabokra kockázzuk. A belsőségeket és a májat 13 mm-es tárcsán, a bőrkét és a pirított hagymát 4 mm-es tárcsán megdaráljuk. A még forró anyagokhoz hozzáadjuk a fűszereket, és a jobb kötés érdekében egy kevés bőrkelét. Jól összegyúrjuk, és sertés vagy marha vastagbélbe töltjük. 80 C-os vízben abáljuk. Lehűtjük, és 15 C-os hideg füstölőben megfüstöljük.

vissza a főoldalra