Alföldi véres hurka 1. recept

Recept elkészítése:

Alföldi véres hurka 1. recept

Hozzávalók (3 kg hurkához):
1,5 l sertésvér,
8 zsemle,
50 dkg tokaszalonna,
40 dkg vöröshagyma,
2 dkg pirospaprika,
2 dkg törött bors,
1 dkg majoránna,
1 dkg őrölt szegfűszeg,
só.

Elkészítés:

      A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket. Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe, és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: