Recept elkészítése:
Alföldi májas hurka más módon recept
Elkészítés:
1 kg sertésmájat, 1 kg sertéstüdőt gyengén sós, bő vízben, lefedve megfőzünk. Ebben a főzőlében 20 dkg rizst puhára párolunk. Puhára főzünk 50 dkg húsos tokaszalonnát. 25 dkg zsírban üvegesre párolunk 2 fej finomra vágott vöröshagymát. A főtt májat, tüdőt, szalonnát középfinomra darálva, hozzáadjuk a rizst, a vöröshagymát, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, majoránnát, gyömbért, összegyúrjuk. 2.5 m marhabelet 25 cm-es párokra töltve, végeit elkötjük. Megabáljuk. Ha kiszedtük, hűvös helyen tartjuk felhasználásig. Sütve tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges