Rumos dióbomba recept

Rumos dióbomba recept
Hozzávalók:

10 dkg darált dió,
10 dkg darált háztartási keksz,
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
4 evőkanálnyi forró tej,
1-2 kávéskanál rum,
kristálycukor,
meggybefőtt.

Elkészítés:

A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.).

Figyelem: Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk. Süteményes tálra szedjük, meghintjük dióval, megszórjuk fahéjjal.

The Mountain - 3D pólók