files/images/befozes/dio.jpg
Hozzávalók
15 deka vaj,
15 deka porcukor,
3.5 deka liszt,
1/2 csomag dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve,
10 deka darált dió,
2 tojás,
kevés törött fahéj,
szegfűszeg,
citromhéj és rum.
A töltelékhez:
15 deka darált dió,
10 deka cukor,
5 evőkanál víz,
kevés törött fahéj.
Recept elkészítése:
Fenti anyagokból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, mindegyik közepébe a töltelékből formált golyót helyezünk, három sarkot összefogunk, és fogvájóval megrögzítjük. Középerős tűznél sütjük és Dr. Oetker-féle vanillincukorral kevert porcukorral meghintjük. Töltelék: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, a diót felfőzzük benne, hozzákeverjük a törött fahéjat, és ha kihűlt, golyókat formálunk belőle.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges