Piskótatésztához:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
10 dkg rétesliszt,
0,125 l tej,
1/2 csomag sütőpor és 10 dkg őrölt dió.
Töltelékhez:
30 dkg vaj,
16 dkg porcukor,
1 tasak vanillincukor,
30 dkg dió,
8 evőkanál tej.
Piskóta: A négy tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet meg a sütőport és jól összekeverjük. A négy tojásfehérjéből keményre vert habot a dióval kanalanként tesszük a tésztához. Az egészet könnyedén elkavarjuk. A tortaformát kikenjük, meghintjük liszttel, beleöntjük a tésztát, és bemelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tortát ketté vagy háromba vágjuk és megtöltjük. A tetejét is megkenjük töltelékkel, megszórjuk őrölt dióval, és dióbéllel díszítjük.
Töltelék: A vajat a vaníliás cukorral habosra keverjük. A megdarált diót összekeverjük a forró tejjel, és amikor kihűl, hozzáadjuk a habos vajhoz. Együtt még egyszer jól kikeverjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges