Diós torta I. recept

Diós torta I. recept
Hozzávalók:

6 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
2 dkg kakaópor.

Elkészítés:

A tojást két edénybe szétválasztjuk. A cukor egyharmadával, 1 evőkanál vízzel a sárgáját habverővel jól kikeverjük, és utána a kakaót belekeverjük. A tojásfehérjéből a többi cukorral kemény habot verünk. A habot hozzátesszük a sárgájához, és a lisztet is hozzáadjuk és óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, fakanállal összekeverjük. Ha megvan, akkor zsírral kikent és lisztezett tortaformába töltjük, és úgy sütjük, mint a piskótát. Közepes inkább gyenge sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Akkor jó mikor ujjunk hegyével megnyomva tetejét visszaugrik, mint a szivacs. Krém: 30-35 dkg darált diót 1,5-2 dl tejjel leforrázunk, és 24 dkg kristálycukrot hozzákeverünk. Ha kihűlt 25 dkg RAMA margarinnal habosra keverjük, adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál rumot (Portorico) és jól elkeverjük. A tésztát lappá vágjuk, és megtöltjük, majd bevonjuk krémmel, esetleg darált dióval még külsejét meghintjük, és szép világos fél diókkal díszítjük. Pihentetjük, felszeleteljük.

The Mountain - 3D pólók