Diós süti recept

files/images/befozes/dio.jpg
Hozzávalók

13 dkg vaj,
13 dkg cukor,
3 evőkanál tej,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg finomliszt,
1/2 kiskanál sütőpor,
7 dkg vaníliaízű krémpor.

Recept elkészítése:

A vajat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd a tejet meg a vaníliás cukrot apránként beledolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, a vaníliaízű krémporral és a sütőporral alaposan elkeverjük. A vajas cukorral gyorsan összegyúrjuk, és keksznyomóba töltve a megzsírozott sütőlapra a kívánt formákat nyomjuk vele. A tepsit forró (200 fok) sütőbe toljuk, és ezen a hőfokon a tésztát 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben még 2-3 percig állni hagyjuk, majd széles pengéjű késsel vagy palacsintaforgatóval óvatosan fellazítjuk. Rácsra vagy deszkára átszedve kihűtjük. Jó tanács: A tésztát meglisztezett deszkán ki is nyújthatjuk, és különféle formákkal kiszúrva süthetjük. Formázhatunk a tésztából dió nagyságú gömböket is, és tepsire fektetve ezek tetejét lisztezett villával lenyomhatjuk. Az alaptésztából a kezünkkel kis gömböket formázunk, ezeket megzsírozott sütőlemezre ültetjük, a tetejüket lisztes villával megnyomjuk, fél diószemekkel díszítjük.

Összeállítás: 25 perc Sütés: 15 perc

Receptek kategória: