Diós lepény recept

Diós lepény recept
Hozzávalók:

Tészta:
liszt 75 dkg,
zsír vagy vaj 50 dkg,
porcukor 0.5 ek.,
tojássárgája 8 db,
élesztő 8 dkg,
só 1 kk.,
tej 1 dl.

Töltelék:
tojás 4 db,
cukor 40 dkg,
citromhéj 1/2 db,
vanília 1/3 rúd,
szegfűszeg 3-4 szem,
dió 0.5 kg,
tej 5 ek.,
vaj 5 dkg.

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, fél kanál porcukorral, 8 tojássárgájával, 8 dkg kevés tejben áztatott élesztővel, kis sóval kidolgozunk. Két egyforma cipóba vágjuk, és 1 óráig pihenni hagyjuk. Majd az egyiket vékonyra kinyújtva, vajjal kikent tepsibe tesszük, megtöltjük a következő töltelékkel: 4 tojássárgáját 40 dkg cukorral habosra keverünk, teszünk bele kevés vaníliát, reszelt citromhéjat, pár szem szegfűszeget, fél kg darált diót, öt ek. tejet, 5 dkg vajat és a keményre vert tojásfehérjét. Ezeket jól összekeverve a tésztára tesszük, és a másik tésztalappal betakarjuk. Megkenjük tojással, meghintjük darabos dióval, és megsütjük.