Diós körtetorta recept

files/images/befozes/dio.jpg
Hozzávalók

2 evőkanál citromlé,
1 érett, megtisztított, kis kockákra vágott körte,
15 dkg vaj,
18 dkg kristálycukor,
3 tojás,
1 kiskanál őrölt fahéj,
csipetnyi reszelt szerecsendió,
15 dkg rétesliszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg durvára vágott dió,
5 dkg barna cukor.

Recept elkészítése:

A citromlevet a körtére locsoljuk. A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A vajat a cukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és fahéjjal meg szerecsendióval ízesítjük. A lisztet a körtével és a dió kétharmad részével összekeverjük, a tésztába forgatjuk. A formába simítva a barna cukorral és a maradék dióval megszórjuk. Egy óra hosszat sütjük, 45 perc leteltével a tetejére tiszta papírlapot borítunk, nehogy idő előtt megbarnuljon. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd a formából kiemelve kihűtjük.

Összeállítás: 20 perc. Sütés: 60 perc

Receptek kategória: