Diós karamell torta recept

files/images/befozes/dio.jpg
Hozzávalók

30 dkg vaj,
30 dkg barna cukor,
20 dkg szép diószem (ha van, hikori dió),
1 evőkanál híg méz,
20 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
1 1/4 dl tej.

Recept elkészítése:

A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük. 5 dkg vajat 8 dkg cukorral addig melegítünk, amíg felolvad, majd habosra keverjük. A forma aljára locsoljuk. A fél diószemekkel úgy rakjuk ki, hogy domború felük alulra kerüljön. A maradék vajat és cukrot a tojásokkal, a mézzel, a sütőporral, a liszttel és a tejjel elektromos habverővel könnyűre, világosra verjük. A tésztát a formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és 60 percig, tűpróbáig sütjük. A formában 5 percig pihentetjük, majd a szélét meglazítva tálra borítjuk, így az alsó fele kerül felülre.

Összeállítás: 20 perc Sütés: 60 perc

Receptek kategória: