Dió- vagy mogyorókrém poharakban recept

files/images/befozes/dio.jpg
Hozzávalók

3/4 liter tej,
1 csomag Dr.Oetker-féle "Dibona" krémpor vanília ízzel 15 deka cukor,
1 csomag Dr. Oetker-féle vanillincukor,
12 deka dió vagy mogyoró,
1/4 liter tejszín habja.
Dió, mogyoró, vagy cukrozott cseresznye a díszítéshez.

Recept elkészítése:

A hideg tejből 8 evőkanálnyit elveszünk és ezzel a krémport elkeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. A fennmaradt tejet a cukor és vanillincukorral felfőzzük, a tűzről levéve a feloldott krémport hozzákeverjük és mérsékelt tűznél folytonos keverés mellett, 3 percig erősen főzzük. Ezután a kihűlésig keverjük, hozzáadjuk a darált diót vagy mogyorót;_ a tejszínből habot verünk, 1/3 részét visszatartjuk a díszítéshez, a többit a kész, hideg krémbe keverjük, melyet most már talpas poharakba mérünk, mindegyik tetejére cukorszirupba mártott diót, mogyorót vagy cukrozott cseresznyét helyezünk, és a visszatartott tejszínhabbal díszítjük. Kekszet, piskótát vagy ostyát adunk hozzá.

Receptek kategória: