Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi recept
Hozzávalók 4 személyre:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
2 evőkanál vaj
A krémhez:
1 evőkanál zselatinpor
5 dl tejszín
6 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

A tojássárgájákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet, a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, és tedd előmelegített sütőbe. 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve borítsd tiszta konyharuhára, húzd le róla a papírt, és hagyd hűlni. A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral. A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a vajat, és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel darabold 5x5 cm-es négyzetekre. A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet, és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszínnel, a kakaóporral, majd a többi tejszínt a cukorral verd habbá, és vegyítsd össze a zselatinos keverékkel. A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe megdermedni. Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket, és a vonalukban vágd át a süteményt.