Rakott túrós palacsinta recept

Rakott túrós palacsinta recept
Hozzávalók 8 személyre:

10 dkg mazsola,
1 kupica rum vagy almalé

Tészta:
2 tojás
2 dl tej
1 csipet só
1 kk cukor
20 dkg finomliszt
2 dl ásványvíz
8 ek étolaj

Töltelék:
50 dkg áttört tehéntúró
7 dkg porcukor
3 tojássárgája
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 kk vaníliás cukor

vaj a formához
1,5 dl habtejszín
1 dl főzőtejszín
5 dkg porcukor.

Elkészítés:

A mazsolát rummal vagy almalével meglocsoljuk, és állni hagyjuk. A tojást, a tejet, a sót és a cukrot összekeverjük. Állandóan kevergetve a lisztet apránként hozzáöntjük. Annyi ásványvízzel hígítjuk, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A palacsintasütőben 1 kk olajat megforrósítunk. Annyi tésztát öntünk bele, hogy az alján teljesen szétterüljön. A palacsinta egyik oldalát közepes lángon megsütjük, palacsintalapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. 8 vékony palacsintát sütünk így. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A túrót a cukorral, a tojássárgájával, a citrom levével és héjával, valamint a vaníliás cukorral simára keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A palacsintákat a túrótöltelékkel megkenjük, lazán felcsavarjuk, és a tálba egymás mellé fektetjük. A főzőtejszínt, a tejszínt meg a porcukrot összekeverjük, és a palacsintákra öntjük. A sütőbe tolva (gáz 2-3- fokozat) kb. 15 percig sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

The Mountain - 3D pólók