Pávaszem recept

Pávaszem recept

6 tojás sárgáját 14 dkg cukorral habosra keverjük. 4 dkg kakaót 1 ek liszttel és 1/2 mokkáskanál szódabikarbónával kikeverünk. A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk amit hozzákeverünk a cukros alaphoz. Ebbe a masszába lassan beleforgatjuk a lisztet is. Közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Miután megsült konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk.
A krémhez 2 dkg lisztből, 1 egész tojásból és 2 dl tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt 20 dkg vajat és 14 dkg cukrot keverünk hozzá. Két részre osztjuk a krémet, egyik felébe 2 csomag vaniliás cukrot, másik felébe kakaót keverünk. Először a világos krémmel kenjük meg a tésztát, majd a kakósat használjuk. Miután kész, rolád formára feltekerjük és a külsejét is vékonyan megkenjük a maradék barna krémmel.