28 dkg liszt
24 dkg vaj
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
A megtöltéshez:
10-15 dkg baracklekvár.
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot. A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép aranyszínűre. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges