Non plus ultra recept

Non plus ultra recept
Hozzávalók 4 személyre:

28 dkg liszt         
24 dkg vaj          
3 tojássárgája   
2-3 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor               
A tetejére:        
3 tojásfehérje  
25 dkg porcukor
A megtöltéshez:
10-15 dkg baracklekvár.

Elkészítés:

A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű      kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot. A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép aranyszínűre. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.

Kiemelt partnerünk