Nagymama gesztenyés tekercse recept

Nagymama gesztenyés tekercse recept
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg háztartási keksz
18 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 dl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
2 kávéskanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 dl rum
1 kávéskanál kókuszreszelék
A tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, majd a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozva félretesszük (de nem a hűtőbe!). A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel elsimítjuk kb. 20x15 cm-es téglalappá. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd egy órára mindkettőt behűtjük. A tekercsek tetejét gőz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, s kínálhatjuk tejszínhabbal.