Linzer recept

Linzer recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt
25-25 dkg vaj és cukor
4 tojássárgája
reszelt citromhéj
A tetejére:
1 tojás
A töltéshez:
20 dkg barack vagy meggydzsem.

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy mély tálba. Add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgákkal gyúrd össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy-két kanálnyi tejföllel lazítsd. A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihenni. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrd ki, ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot készítve. A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kend meg felvert tojással, esetleg szórd meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-12 perc alatt süsd szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt - egy simát és egy diósat – ragassz össze.

Kiemelt partnerünk