Krémes recept

Krémes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag fagyasztott vajas leveles tészta
6 tojás
2 dl tej
6 dkg rétesliszt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor.

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát nyújtsd fél centi vastagra, kétszer akkora legyen, mint a legkisebb tepsi. Széltében felezd el, szurkáld meg villával, és fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre. Forró sütőbe tolva 220 fokon süsd meg. Készítsd el a krémet. Ehhez a tojássárgákat a liszttel meg egy kevés tejjel keverd simára. A tejet a cukorral forrald föl, öntsd bele a tojásos keveréket, és lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve könnyedén forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is. Az egyik kisült tésztalapot fektesd a kis tepsibe. Simítsd el rajta a krémet, hagyd szikkadni 10-15 percig. A másik tésztát vágd egyforma négyzetekre, úgy helyezd a krémre. Kicsit rá is nyomkodhatod, majd hűtőszekrényben hagyd megdermedni. Tálalás előtt a tésztanégyzetek közt szeleteld.