Kakaós csiga recept

Kakaós csiga recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
50 dkg liszt,
1 egész tojás,
csipetnyi só,
3 dl langyos tej,
12 dkg teavaj felolvasztva,
2 ek. cukor,
3 dkg élesztő.

Töltelék:
olaj,
kakópor,
kristálycukor,
1 vailiás cukor.

Elkészítés:

Az élesztőt kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat és jól kidagasztjuk. 3/4 óráig hűtőben kelesztjük. Ez idő alatt ízlés szeinti mennyiségű kakaóport és kristálycukrot összekeverünk egy vanilíás cukorral. Miután megkelt a tésztánk, kiöntjük egy lisztezett deszkára és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük vékonyan olajjal majd megszórjuk a kakaós keverékkel. Feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Tepsibe sorakoztatjuk, majd 200 fokon aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kiemelt partnerünk