Habcsók recept

files/images/1-millio-menu/018.jpg
Hozzávalók

6 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
35-40 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor.

A krémhez:
fél adag csokoládékrém
15 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Add hozzá apránként a porcukrot, a citromlevet, ízesítsd vaníliás cukorral. Állítsd gőz fölé, és addig verd, míg sűrű, fényes masszává válik. Töltsd csillagcsöves habzsákba, és a sütőpapírral borított tepsire nyomj „csókokat. Langyos sütőben szárítsd ki. A kész csókokból kettőt-kettőt tapassz össze csokoládékrémmel, majd mártsd őket félig gőz felett megolvasztott csokoládéba. Rácsra téve hagyd hűlni.

Receptek kategória: