Diós batyu recept

files/images/1-millio-menu/006.jpg
Hozzávalók

30 dkg liszt
8 dkg cukor
25 dkg vaj
5 tojássárgája
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojásfehérje.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A lisztet szitáld egy tálba, szórd bele a cukrot. Morzsold el a vajjal, majd a tojások sárgájával gyúrd kemény tésztává. Fóliába csomagolva tedd félre pihenni, amíg a töltelék elkészül. A töltelékhez a darált diót vegyítsd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd az egészet óvatosan keverd a tojásfehérjékből vert habba. A tésztát sodord rúddá, vágd kis diónyi darabokra, 35-40 darab lesz belőle. Ezeket egyenként nyújtsd lisztezett deszkán késfok vékonyságúra, tegyél mindegyik közepére egy-egy kiskanálnyi tölteléket. Csippentsd össze a tésztaszéleket, mint egy kis batyut, és sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép halvány rózsaszínre. Még melegen hintsd meg porcukorral.

Receptek kategória: