Csokoládés mascarpone rolád recept

Csokoládés mascarpone rolád recept
Hozzávalók 4 személyre:

170 g étcsokoládé
1/4 bögre erős feketekávé
5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
1/2 bögre cukor, plusz valamennyi a rolád ízesítéséhez
2 evőkanál átszitált finomliszt
fagyasztott rózsaszirom
A mascarponés töltelékhez:
350 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 ek brandy
½ bögre csokoládés mogyorókrém.

Elkészítés:

Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, s kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, s kifehéredik. Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet. Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád- sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy míg megszilárdul. Hagyjuk a tepsiben kihűlni. A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, a porcukrot, valamint a brandyt. Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára. Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel. Kenjük meg a maradék töltelékkel, s fagyasztott rózsaszirommal díszítsük.

Kiemelt partnerünk