Csodacsillag recept

files/images/1-millio-menu/003.jpg
Hozzávalók

22 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum
32 dkg liszt
8 dkg finomra darált mandula
2 tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj
A töltelékhez:
20 dkg marcipánmassza
1 narancs
10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
2 tojásfehérje
1 kk citromlé
porcukor
kandírozott narancshéj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra, és szúrj ki belőle csillagokat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt süsd halvány sárgára. A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze. Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra, és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van.
Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvár és egy tésztacsillag kerül. A tojások fehérjét a citromlével meg a porcukorral keverd sűrű masszává, és kend a csillagok tetejére. Apróra vágott cukrozott narancshéjat szórj rá, és hagyd szikkadni.

Receptek kategória: